logo
Sponsorfietstocht

De kinderen uit de groepen zeven en acht van de Ds. Joannes Beukelmanschool -locatie Weversstraat- in Alblasserdam, hebben op woensdagmiddag 28 oktober 2015 een sponsorfietstocht gehouden. 56 kinderen deden mee aan de twintig kilometer lange tocht door de polder, die werd georganiseerd door het Woord en Daad comité Alblasserdam. In het totaal werd er 5.258,11 euro opgehaald.

Prijzen
Bij aankomst op school werden twee kinderen die de meeste sponsors hadden, namelijk Anne Ruth van der Linden met 82 sponsoren en Janine Verheij met 60 sponsoren, met een cadeau beloond. Daarnaast ontvingen de twee kinderen die het meeste geld opgehaald hebben een cadeau. Dit waren Corné van de Pol met 364 euro en Pieter Penning met een bedrag van 254 euro.

Huizen
De opbrengst van de sponsorfietstocht is bestemd voor de bouw van vijftien huizen in het straatarme Bangladesh. Daarmee worden de leefomstandigheden, de gezondheid en veiligheid van vijftien Bengaalse gezinnen verbeterd. De te bouwen huizen kosten per stuk 1600 euro.

Gezellige middag
De organisatie kijkt terug op een geslaagde tocht. "Veel voorbereidend werk is er aan vooraf gegaan, maar we kunnen terugzien op een goede en gezellige middag. We hebben, ondanks dat het zonnetje achterwege bleef, toch buitengewoon goed getroffen met het weer," aldus Albert van de Pol, voorzitter Woord en Daad Alblasserdam.

Foto's
Voor foto's van deze middag kijk hier.

© Woord en Daad Alblasserdam