logo
Oprichting

Met de ondertekening van een contract, is deze week een Woord en Daad Jongerencomité opgericht in Alblasserdam. Zes jongeren in de leeftijd van 14 tot 21 jaar zetten zich de komende tijd in voor de Alblasserdamse afdeling van de stichting. De eerste actie wordt inmiddels al voorbereid door het 'JoCo'.

Nieuwe ideeën
Albert van de Pol, voorzitter van Woord en Daad, afdeling Alblasserdam, is blij met het comité. "De jeugd heeft een eigen netwerk en leuke, nieuwe ideeën. Zij denken soms aan dingen, waar wij dan weer niet op komen," aldus Van de Pol.

35 acties
In de afgelopen maanden kwamen de jongeren, op uitnodiging van Woord en Daad Alblasserdam bij elkaar om ideeën te bespreken. Er werden uiteindelijk 35 acties bedacht. Besloten werd om een jongerencomité op te richten en direct met de ideeën aan de slag te gaan. De eerste actie is een potgrondverkoping langs de deur in Alblasserdam. Het is de bedoeling dat dit eind maart plaats gaat vinden. Meer informatie daarover volgt later.

Huizenbouw
De opbrengst van de actie wordt besteed aan een huizenbouwproject in Bangladesh. Van de Pol vertelt: "Woord en Daad zorgt er voor dat een arm gezin in het noorden van Bangladesh voor 1600 euro in een nieuw huis kan wonen. Met een goed huis wordt een droom werkelijkheid voor een Bengaals gezin. Het verbetert hun leefomstandigheden, gezondheid, economische ontwikkeling en veiligheid. Bovendien geeft een goed huis de mensen weer een gevoel van eigenwaarde. Wij als comité willen ons in gaan zetten om 15 huizen te bouwen."

© Woord en Daad Alblasserdam